top of page

kwaliteitsregister.

Het inschrijven, om geregistreerd te worden in het kwaliteitsregister Compressie-therapeut is mogelijk

vanaf 7 juni 2022.

Het register zal uitgevoerd worden door de organisatie Kabiz; klik hier voor introductie vanuit Kabiz. Deze organisatie is bekend met meerdere aanpalende medische beroepen, die een register hebben. De registratie zal niet binnen NVCZ plaatsvinden, maar daarbuiten. De reden hiervoor is dat ook NIET leden van NVCZ zich kunnen registreren in het register, indien zij aan de basisvoorwaarden van inschrijving voldoen.

 

Om je te kunnen registreren in het kwaliteitsregister Compressie-therapeut moet een diploma worden overlegd volgens de eisen vanuit de kwaliteitscriteria Compressie-therapeuten 2022-2027.

Om na vijf jaar ingeschreven te blijven staan in dit register, dien je een herregistratie te doen, die aan de genoemde eisen voldoen.  Dus na registratie in 2022 heb je vervolgens vijf jaar de tijd om de gestelde werkervaringsuren en de hoeveelheid punten te behalen. Voor de termijn 2022-2027 is vastgesteld dat je minimaal 1600 uur cliëntgerichte werkzaamheden moet verzamelen over een periode van minimaal 36 maanden. Daarbij dien je ook 50 punten te verzamelen die bestaan uit 40 punten geaccrediteerd door Kabiz en 10 punten vrij in te vullen. Voor verdere informatie hieromtrent verwijzen wij je graag naar kwaliteitscriteria Compressie-therapeuten 2022-2027.

Mochten er vragen zijn, stuur een mail naar info@nvcz.nl.  Inhoudelijke vragen over de registratie mogen gesteld worden via info@kabiz.nl.

bottom of page